//

Η πιο καθαρή φωτογραφία που έχουμε από UFO δόθηκε στη δημοσιότητα 32 χρόνια μετά

Είναι αρχές Αυγούστου του 1990 και 2 πεζοπόροι, αγνώστων στοιχείων σήμερα, έχουν πάρει τα βουνά κοντά στο Calvin της Σκωτίας. Μια καθόλου περίεργη συνήθεια την οποία οι καιρικές συνθήκες της εποχής και της περιοχής την ευνοούν. Τους κινεί την προσοχή η έντονη παρουσία πολεμικών αεροσκαφών, αν και σε επόμενη σκέψη καταλήγουν στο ότι βρίσκονται κοντά σε περιοχή εκπαίδευσης και σίγουρα όχι πεδίο βολής, μιας και η πρόσβαση θα τους ήταν αδύνατη.

Απολαμβάνοντας τη φύση, το βουνό και τη ‘’φασαρία’’ των φρουρών του βρετανικού εναέριου χώρου, βρίσκονται μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα. Μπροστά τους, και σε μικρή απόσταση, αιωρείται ένα αντικείμενο που δεν αναγνωρίζουν. Με μέγεθος περίπου 30 μέτρων, με χαμηλή ταχύτητα και ένα ελαφρύ βουητό, το μεταλλικό και με σχήμα διαμαντιού ιπτάμενο όχημα λειτουργεί σαν να παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν πίσω του, με τα μαχητικά αεροσκάφη. Φυσικά και οι δύο πεζοπόροι το φωτογραφίζουν και συνεχίζουν να το παρατηρούν. Μένει μαζί τους 10 περίπου λεπτά, πριν αποχωρήσει κάθετα με μεγάλη ταχύτητα και χαθεί στον ουρανό.

Οι φωτογραφίες παραδόθηκαν σε τοπική εφημερίδα, ώστε το θέμα να δημοσιευθεί και να είναι μια βάση ώστε και άλλοι που έχουν παρατηρήσει αντίστοιχα φαινόμενα να έρθουν σε επαφή. Οι συντάκτες της Daily Record που παρέλαβαν το φάκελο, ζήτησαν την άδεια του υπουργείου Εθνικής Αμύνης της χώρας, όχι μόνο για το γεγονός πως στη μία από αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται στο βάθος ένα πολεμικό αεροσκάφος της Μ. Βρετανίας, αλλά και για το ευαίσθητο του θέματος, πριν δημοσιεύσουν οτιδήποτε. Δεν την πήραν ποτέ.

Η ιστορία ποτέ δε φτάνει στο ευρύ κοινό και μόνο σαν μύθος υπήρχε η ύπαρξη των Calvine photos. Μέχρι σήμερα. Ο  Dr David Clarke, ακαδημαϊκός, δημοσιογράφος και συνεργάτης του υπουργείου Εθν. Αμύνης,  γνώριζε για χρόνια την ύπαρξη αυτών των φωτογραφιών και ήθελε με κάθε τρόπο να τις εντοπίσει. Και μόνο η φήμη πως αυτές ήταν οι πιο καθαρές φωτογραφίες UFO που έχουν υπάρξει ποτέ, ήταν ένα τεράστιο κίνητρο για να βάλει όλες του τις δυνάμεις και να το καταφέρει.

Έφτασε στον υπεύθυνο επικοινωνίας της RAF, της Βρετανικής πολεμικής αεροπορίας ο οποίος και του ανέφερε πως όχι μόνο γνώριζε για αυτές, αλλά και θα παραχωρήσει τη μία φωτογραφία στον Clarke, χωρίς όμως κάποια περισσότερη πληροφορία μιας και τα στοιχεία είναι απόρρητα μέχρι το 2072.

Η φωτογραφία απεικονίζει ξεκάθαρα ένα μεταλλικό αντικείμενο με σχήμα διαμαντιού να πετάει, με φόντο πολεμικό αεροσκάφος. Ένα αντικείμενο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί UFO, μιας και κανείς δε γνωρίζει τι ακριβώς είναι, ή τουλάχιστον κανείς δεν έχει δώσει ποτέ μία σαφή απάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Clarke, πληροφορίες που έρχονται μέσα από το χώρο εργασίας του, το υπουργείο, οι επιτελείς μετά την παραλαβή των φωτογραφιών έθεσαν ερώτημα στις ΗΠΑ για το αν το συγκεκριμένο ‘’σκάφος’’ ήταν δικής τους κατασκευής. Η απάντηση είναι επτασφράγιστο μυστικό, αν ποτέ δόθηκε φυσικά, φήμες όμως λένε ότι πιθανόν και να πρόκειται για σκάφος από το μυστικό πρόγραμμα ‘’Aurora’’ κάτι που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε. Υπομονή, σε 50 χρόνια τα έγγραφα θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Τρίτη
27
Σεπτεμβρίου
2022

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Οκτώβριος 1913
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31